fbpx

Wat zijn adaptogenen?

De eigenlijke term ‘adaptogeen’ is eigenlijk vrij nieuw. Het is ontstaan na uitgebreid onderzoek in Rusland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over een periode van 45 jaar hebben 1200 wetenschappers 3000 experimenten uitgevoerd met meer dan 500.000 mensen. Één van die middelen die is onderzocht is Tusli. Deze experimenten onderzochten manieren om Russische piloten en onderzeebootbemanningen te helpen hun uithoudingsvermogen te vergroten. Ze keken naar traditionele culturen om te zien welke planten gewoonlijk werden gebruikt om te overleven in harde en uitdagende omstandigheden en vonden de adaptogenen.

Adaptogenen helpen ons lichaam om de schadelijke effecten van stress te weerstaan op een manier zoals geen ander. Want wanneer ze worden ingenomen. Gedragen ze zich als een “personal-trainer” die ons lichaam opnieuw leert om te gaan met de schadelijke effecten van stress. Daarom is het zo gezond in bepaalde situaties.

Hoe werken adaptogenen?

Adaptogenen balanceren de hypothalamus-hypofyse-endocriene as. In een veel, veel eenvoudiger taal betekent dit dat op de lange termijn adaptogenen werken met uw stress-reactiesysteem om uw lichaam te helpen zich aan te passen aan stress en daadwerkelijk te veroorzaken dat het minder stresshormonen produceert. En het verbazingwekkende is. Ze doen het zonder de ongelukkige bijwerkingen die de meeste andere stimulerende middelen zoals koffie of alcohol veroorzaken (veelvoorkomende effecten: verslaving, tolerantieopbouw, slaapverstoring en bloedsuikerproblemen).

Hoewel alle adaptogenen helpen om het lichaam aan te passen aan stressfactoren en het immuunsysteem in balans te brengen. Hebben ze ook allemaal hun eigen unieke kwaliteiten. Daarom kunnen adaptogenen op zichzelf of bij gebruik in combinatie met andere aanvullende adaptogenen om meer heilzame voordelen te ontsluiten.

 

Leave a commentRecente beoordelingen

Contact

Cognition Boosters
Wijnhaven 6
2511 GA Den Haag
KVK: 56157525
BTW: NL002206620B79

06-40617318
info@cognitionboosters.com

Dagelijks: 9:00 - 18:00
Zondag: Gesloten

Copyright 2020 Cognition Boosters ©  Alle Rechten Voorbehouden

De waardering van cognitionboosters.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 5 reviews.