Wanneer Ashwagandha gebruiken?

Ashwagandha biedt tal van voordelen, maar wanneer kan je het nou het beste innemen? Dat bespreken we in dit artikel.

Je kan ashwaganda op verschillende momenten van de dag innemen, maar wanneer is de beste tijd om het in te nemen? Eigenlijk hangt dit er allemaal vanaf waar je het voor je het wil gebruiken:

Om je rustiger te voelen

We zijn natuurlijk allemaal wel eens gestrest en dat is helemaal niet gek, maar als je écht chronisch last hebt van stress dan is dat natuurlijk erg vervelend en dan kan ashwagandha zeker helpen. Een onderzoek naar Ashwagandha heeft uitgewezen dat de hoeveelheid cortisol erg kan worden verminderd. Bij het nemen van 300 tot 500 miligram, kan dit oplopen tot 28% minder cortisol!

Voor het voorkomen van ziektes

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de samenhang tussen het nemen van  Ashwagandha en het voorkomen van ziektes zoals kanker. Uit onderzoek in verschillende laboratoria is naar voren gekomen dat ashwagandha ontstekingsremmend werkt. De ontwikkeling van nieuwe bloedvezels rond tumoren wordt namelijk verminderd. Daarnaast kwam uit de onderzoeken naar voren dat het positieve effecten heeft op de kwaliteit van leven van vrouwen die een chemotherapie hebben gehad.

Voor de seksuele stimulans

Lukt het niet om seksueel gestimuleerd te raken? Dan is Ashwagandha hetgeen wat je wil gaan gebruiken! Er is al veel bewijs verzameld waarin is vastgesteld dat het voor vrouwen, seksuele problemen kan verhelpen. Voor mannen kan het zorgen voor een hogere zaadproductie en een toename van 40%+ aan mannelijke hormonen…

Voor het voorkomen van pijn

Ashwagandha heeft een hoog metanolidegehalte, het geeft een zelfde soort effect als steroïden, alleen is Ashwagandha 100% natuurlijk. Volgens een onderzoek van Journal of ayurveda and Integrative Medicine kan het plantje gewrichtsontsteking voorkomen en doen voorkomen.

Voor het bevorderen van je spiergroei

Voordat andere supplementen zoals Whey shakes en creatine booming waren, klaarde Ashwagandha de klus. Onderzoek wijst uit dat het spiervermogen kan worden bevorderd en dat het slaperigheid tegengaat. Hoeveel effect het heeft dat is nooit echt bewezen.

Wanneer kan je het best Ashwaganda innemen?

Wanneer je Ashwagandha moet innemen hangt dus van jouw doelen af. Neem het ’s ochtends of ’s avonds in  met een warme beker melk voor slaap. Het werkt vrij snel, je kunt na een week  al de eerste effecten merken. Wij van Cognition Boosters raden aan om het ’s avonds te nemen. Voor een optimaal resultaat kun je Ashwagandha het beste ’s avonds innemen. Vooral omdat je de rustgevende effecten dan voelt voor het slapen gaan.

Het kost wel wat tijd voordat je het effect voelt. Dit kan variëren van 2 – 5 dagen tot een paar weken. Heb je advies nodig over hoe je een product het beste kan gebruiken? Neem gerust contact met ons op.

 

 

Leave a commentContact

Cognition Boosters
Laan van Nieuw Oost-Indië 125
2593 BM Den Haag
KVK: 56157525
BTW: NL002206620B79

06-40617318
info@cognitionboosters.com

Dagelijks: 9:00 - 18:00
Zondag: Gesloten

Copyright 2020 Cognition Boosters ©  Alle Rechten Voorbehouden