Tien natuurlijke vervangers voor remedie

natuurlijke vervangers voor antibiotica

Wanneer was de laatste keer dat je knoflook of gember hebt gebruikt om een hoest of verkoudheid te verhelpen? We durven te wedden dat je dat nog nooit hebt gedaan, en in plaats daarvan heb je waarschijnlijk gegoogeld welke conventionele medicatie er bestaat tegen verkoudheid of ben je rechtstreeks naar de apotheek gegaan. Wanneer het gaat om milde gezondheidskwesties is dit een vrij typische reactie vandaag de dag. En maak je geen zorgen, de meerderheid van de bevolking geeft automatisch de voorkeur aan medicijnen voor zelfs de eenvoudigste verkoudheid. Maar kan je je voorstellen om uien, knoflook en zelfs rauwe honing als antibioticum te gebruiken?

 

Geneesmiddelen uit de natuur

Onze voorouders gebruikten kruiden en voedsel om veel kwalen te genezen. Velen doen dat nog steeds, vooral op plaatsen waar medicijnen moeilijk te krijgen of gewoon duur zijn. Kruidenvoedsel is ook een natuurlijk antibioticum. De ontdekking van penicilline was een monumentale prestatie in de wetenschap. Penicilline had het pad kunnen effenen voor de moderne geneeskunde en het gebruik van geneesmiddelen tegen ziekten. Maar de moderne wereld is een tijd lang het gebruik van natuurlijke plantaardige antibiotica vergeten. Het gebruik van natuurlijke plantaardige antimicrobiële stoffen beleeft echter een opleving. Mensen omarmen natuurlijke manieren om bacteriën te doden die milde infecties en ziekten veroorzaken. In deze lijst bespreken we enkele van de meest voorkomende natuurlijke kruidenantibiotica die je thuis kunt vinden in je keuken, lokale kruidenier, zelfs je tuin, en waarom je deze kruiden en specerijen zou moeten overwegen voordat je traditionele geneesmiddelen haalt. Onthoud dat deze antibiotica beperkingen hebben. Overweeg een arts te raadplegen als je niet zeker bent van de symptomen die je ervaart.

 

Natuurlijke remedies

Natuurlijke antibiotica supplementen zijn beschikbaar zoals capsulized knoflookpoeder, poeder van kurkuma, en gember, en oregano tincturen. We raden aan de kruiden zelf te bereiden uit verse bronnen. Voordat we verder gaan met onze lijst van voedingsmiddelen en kruiden die helpen tegen veel voorkomende antibacteriële infecties, laten we eerst bespreken wat natuurlijke antibiotica zijn.

 

Wat zijn natuurlijke remedis?

We horen de term “natuurlijke antibiotica” vaak in de integratieve geneeskunde, waar het gebruik ervan grote nadruk heeft. Natuurlijke antibiotica of kruidenantibiotica zijn natuurlijke producten (planten, kruiden, wortels, herbo-mineralen) die therapeutische voordelen hebben tegen de pathogene bacterie, schimmels, protozoa, en zelfs virussen. De selectie omvat supplementen en kruiden brouwsels met sterke antimicrobiële eigenschappen. Technisch gezien is penicilline een natuurlijk antibioticum, maar de meeste penicilline die we vandaag hebben, wordt in laboratoria vervaardigd en is afkomstig van synthetische bronnen. Wetenschappelijke tests tonen aan dat planten antimicrobiële eigenschappen hebben. Planten ontwikkelen deze voor zichzelf om infecties tegen te gaan, en ons lichaam reageert goed op dezelfde verbindingen. Wetenschappers schrijven de antimicrobiële werking toe aan de aanwezigheid van saponinen, tanninen, flavonoïden, fenolverbindingen en etherische olie. De antimicrobiële eigenschappen blijven behouden, of de kruiden nu vers geplukt, gedroogd, tot poeder verwerkt is of in een tinctuur verwerkt zijn.

Natuurlijke alternatieven

Er zijn tal van kruiden die helpen tegen microbiële infecties die we niet in de lijst hebben opgenomen. De antibiotica alternatieven hieronder zijn gewone, dagelijkse ingrediënten, en kunnen worden gemaakt in zelfgemaakte antibiotica en unieke kruiden formuleringen. Knoflook, gember, honing, appelciderazijn, uien, kurkuma, oregano, komijn, veenbes en eucalyptus wordt al eeuwenlang gebruikt als een plantaardig antibioticum en geniet vandaag de dag een heropleving voor datzelfde doel. Tijdens de Tweede Wereldoorlog namen medici hun toevlucht tot het gebruik van knoflook als een alternatief voor penicilline. Verschillende wetenschappelijke studies ondersteunen het gebruik van knoflook als antibioticum, dus er is geen twijfel dat het gebruik ervan voor veel voorkomende darmproblemen een eenvoudige maar effectieve oplossing is. De breedspectrum antibiotische eigenschappen van knoflook zijn te danken aan de verbinding allicine, een op zwavel gebaseerde verbinding. Houd er rekening mee dat koken allicine vernietigt, samen met de microbiële eigenschappen, dus het eten van heerlijk gekookte knoflook, kan niet helpen als je helemaal. Het eten van knoflook rauw of als smaakmaker kan de beste manier zijn. De beste manier om knoflook als antibioticum te gebruiken is om het rauw te eten. Hitte vermindert snel de werking van allicine. Hakken, pletten en in plakjes snijden van teentjes helpt om de afgifte van allicine aan voedsel te verhogen. Gebruik altijd verse knoflook en eet er een flinke hoeveelheid van als je wilt dat de allicine optimaal zijn werk doet. Vermijd knoflookpillen, gedroogde of gebakken knoflookvlokken, en knoflookpoeder. Deze producten hebben het grootste deel van de allicine al verloren en zijn voornamelijk voor de smaak. Het eten van een teentje rauwe knoflook gaat het beste op een lege maag.

 

Gember

Gember is een specerij die gewaardeerd wordt om zijn antibiotische eigenschappen. Verschillende studies (in vitro) tonen aan dat het kan helpen bij het bestrijden van vele bacteriestammen. De bioactieve stoffen van gember bestrijden de activiteit van vele microben, waaronder Salmonella, E Coli, en ook Bacillus subtilis.

De actieve bestanddelen in gember zijn gingerol en shagenol. Gingerol heeft ook schimmelwerende eigenschappen, en toont kracht tegen Candida Albicans. Gember bevat ook carminativa die helpen bij het kalmeren van een maag die van streek is. Je kunt gember ook gebruiken om reisziekte en misselijkheid tegen te gaan. Voor antibacterieel gebruik is tot 6 gram, oraal ingenomen en verdeeld over de dag, meer dan voldoende. Een thee van gember is het beste bij maagklachten en hoesten. Je kunt het ook direct eten of aan voedsel toevoegen. Je kunt de gember ook drogen om hem te bewaren en als smaakmaker te gebruiken. Honinggemberthee is een populaire remedie voor een maag die van streek is. De honing geeft smaak aan de unieke scherpe en kruidige smaak.

 

Honing

Is honing antibacterieel? Ben je verbaasd dat het zo is? De zoete smaak van honing en het feit dat er suiker in zit, is misschien niet antibacterieel, maar honing wordt al heel lang gebruikt als antisepticum, en veel professionals in de gezondheidszorg gebruiken het vandaag de dag nog steeds voor eenvoudige wonden, brandwonden en zweren. Velen overwegen zelfs honing toe te voegen aan wondverband om wonden sneller te laten genezen en de bacteriegroei op het verband op afstand te houden. Honing bevat waterstofperoxide en een zeer hoog suikergehalte helpen tegen veel voorkomende bacteriën. Een laag pH-niveau helpt ook om vocht van bacteriën te verwijderen, waardoor de meeste acties van de bacterie worden vertraagd en uiteindelijk worden gedood. Velen zweren dat Hanuka honing de beste antibiotische kwaliteiten bevat. Het bevat methylglyoxal, wat een natuurlijke sterke antibiotische werking heeft. Manuka honing is inheems in Nieuw-Zeeland en Australië, waar de inheemse manuka bush bestuift wordt. Je kunt honing direct op de huid of wond gebruiken. Je kunt de honing ook doorslikken of toevoegen aan een van de drankjes die je ‘s ochtends neemt. Honing is zoet, wat sommige mensen kan afschrikken, dus het kan helpen om het aan voedsel en drankjes toe te voegen. Appelciderazijn (ACV) Azijn bevat azijnzuur dat helpt ziekteverwekkers te doden, en is een effectief antisepticum. Appelciderazijn is een andere soort met vele andere vermeende gezondheidsvoordelen, waaronder glucosebeheer en gewichtsverlies. Als antisepticum helpt appelciderazijn ziekteverwekkers en gewone bacteriën te bestrijden, net als gewone azijn. Het wordt van oudsher gebruikt als ontsmettingsmiddel en voor het reinigen van wonden. Azijn helpt voedselbederf tegen te gaan door het remmen van voedselbacteriën zoals E. coli. Sommigen hebben appelciderazijn gebruikt tegen acne door het te verdunnen in water. Voor urineweginfecties kan je een paar theelepels appelciderazijn in een glas water doen en dit de hele dag door innemen. Je kunt ook appelciderazijn toevoegen aan andere voedingsmiddelen, zoals een salade, maar ook aan dranken zoals thee. Zorg ervoor dat je de appelciderazijn verdunt.

 

Uien

De nederige ui heeft uitstekende antibacteriële eigenschappen, net als azijn en honing, en net als knoflook wordt de ui al eeuwenlang gebruikt om wonden bacterievrij te houden. Recente rapporten zeggen dat de verschillende chemische stoffen in de ui kunnen helpen tegen tuberculose (TB). Tbc-patiënten krijgen gewoonlijk een cocktail van antibiotica, maar de bacterie ontwikkelt snel resistentie tegen gewone tbc-medicijnen, waardoor deze niet effectief zijn voor een behandeling op lange termijn. In tegenstelling tot deze geneesmiddelen zijn uien echter veelbelovend gebleken tegen TB terwijl de microbiële resistentie relatief laag blijft. De bacteriële werking van uien is zo uniek dat zelfs de damp van een vers gesneden stuk al voldoende is om de groei van bacteriën, schimmels en protozoën tegen te gaan. Om bacteriën in een afgesloten ruimte op te ruimen, kunt u uienplakjes bereiden en deze overal in uw woonruimte leggen. Voor verschillende infecties zoals hoest en verkoudheid is het maken van een kompres een goed idee. Voor griep en sinusinfecties raden we uiensoep aan gemengd met knoflook en gember voor het beste effect. Een soep gemaakt van gember, ui, knoflook en wat kurkuma is een traditioneel huismiddeltje tegen infecties. Je kunt ook sapdrankjes en shakes maken met uien en knoflook, die keelpijn snel verhelpen. Men zegt dat ui kan helpen het lichaam te ontgiften. Je kunt dit doen door schijfjes in je sokken te doen terwijl je slaapt.

 

Kurkuma

Kurkuma lijkt op gember, maar heeft een unieke gouden kleur. De Aziatische keuken waardeert kurkuma om zijn vele kwaliteiten, en de Indiërs noemen het soms de Indiase Saffraan. Het is het belangrijkste ingrediënt in veel currygerechten. Kurkuma en curcumine hebben sterke antibacteriële eigenschappen en wetenschappelijke tests hebben ontdekt dat het de groei van bacteriën kan remmen. Het gaat ook de activiteit van schimmels tegen door het celmembraan van schimmels uit te schakelen. Kurkuma gaat goed samen wanneer je het combineert met andere antibacteriële specerijen en kruiden.

Als je ook kurkuma thee kunt nemen wanneer je een infectie hebt, helpt het ook om andere krachtige antimicrobiële kruiden toe te voegen zoals knoflook, munt, oregano, en wat honing om de drank te zoeten.

 

Oregano

Oregano maakt deel uit van de muntfamilie, en volgens historische boeken gebruikte Hippocrates het zelf als een antisepticum. De antibiotische essentiële olie carvacrol is verantwoordelijk voor de krachtige antibacteriële eigenschappen van oregano. Oregano vertoont een sterk antimicrobieel effect op vele klinische bacteriestammen. Je hebt oregano olie nodig als je het kruid als antibioticum wilt gebruiken. Meng het met water, kokosolie of zelfs honing als je wilt. Neem regelmatig kleine druppels. Als de infectie na een paar dagen niet weggaat, raadpleeg dan een arts. Je kunt oregano ook in verpakte vorm vinden. Maar wij raden aan om voor de olie te gaan of gewoon oregano aan uw eten toe te voegen.

 

Komijn

Komijn is afkomstig van de zaden van de Cuminum cyminum plant. Het is een veelgebruikte specerij in de mediterrane keuken. Komijn geeft gerechten een heerlijke smaak en gaat goed samen met veel andere kruiden en specerijen zoals kerrie en chili. Komijnzaadolie vertoont robuuste antibacteriële eigenschappen bij diverse bacteriën en schimmelisolaten. Megalomicine is verantwoordelijk voor de antibiotische effecten van komijn en volgens een studie kan megalomicine zelfs resistentie tegen geneesmiddelen bij bacteriën voorkomen. De beste manier om komijn te gebruiken is door het aan voedsel toe te voegen. Zwarte komijnzaadolie is een populaire remedie tegen acne en velen zweren bij de eigenschap om acne te verwijderen. Komijnzaadolie wordt voor dat doel gebruikt in de huidverzorgingsindustrie.

 

Veenbessensap

Veenbessensap is een populaire remedie voor eenvoudige urineweginfecties (UTI), en klinische tests bevestigen deze bewering.19 Veenbessensap is een van de veiligste, zo niet de enige kosteneffectieve manier om UTI’s te behandelen en het is nog voedzaam ook. Wetenschappers geloven dat de unieke verbindingen in cranberry de sterk zure omgeving van de maag kunnen overleven, waardoor de verbindingen de bacteriën daar kunnen bestrijden zonder met de zuurgraad te maken te krijgen. UTI is een unieke infectie die vele delen van het urinewegstelsel treft. We raden aan onmiddellijk een arts te raadplegen als je huismiddeltje niet werkt. Er zijn zo veel recepten en manieren om cranberrysap te gebruiken voor UTI-infectie. Je kunt het koud of warm drinken. Er zijn geen specifieke richtlijnen als het gaat om het maken van sap voor UTI. Maar de gebruikelijke aanbeveling is 400 ml water met 25% sap.

 

Eucalyptus

Eucalyptus wordt al heel lang gebruikt als antisepticum en heeft sterke eigenschappen tegen schimmels. Eucalyptusolie wordt op de huid gesmeerd voor antiseptische doeleinden. Eucalyptusthee kan, samen met andere krachtige kruiden, helpen tegen hoest en verkoudheid. Het inhaleren van de stoom van een vers bereid eucalyptusafkooksel kan ook helpen.

 

Welke andere voeding heeft natuurlijke antibioten?

Andere kruiden en specerijen met natuurlijke bacteriedodende eigenschappen zijn mirre, grapefruitsap, tijm, echinacea, goudsbloem, olijfolie, kaneel, cayennepeper, en chili. Er zijn andere natuurlijke en krachtige middelen om bacteriële infectie te bestrijden. Een voorbeeld hiervan is colloïdaal zilver.

 

Colloïdaal zilver

Colloïdaal zilver is een van de oudste middelen om wonden bacterievrij te houden. In zijn colloïdale (bij voorkeur gecoate) vorm heeft zilver sterke antibiotische eigenschappen. Je kunt gecoat zilver drinken of met een luchtbevochtiger in een ruimte toedienen, waardoor ziekteverwekkers in de lucht effectief worden gedood. De Amerikaanse regering zou colloïdaal zilver bij zich hebben voor antiseptische en desinfecterende doeleinden tijdens veldoperaties. Je kunt colloïdaal zilverpreparaten drinken of op uw huid aanbrengen. Om de lucht in afgesloten leefruimtes te reinigen, kun je een paar druppels toevoegen aan een luchtbevochtiger of een diffuser en het apparaat waterdamp en stoom laten uitstoten die gevuld is met zilverionen. Luchtbevochtigers of diffusers zijn ontworpen om de luchtvochtigheid in een leefruimte te verhogen of gezondheidsproblemen te voorkomen die droge lucht met zich meebrengt. Luchtbevochtigers en diffusers kunnen ook helpen bij griep en verkoudheid, dus het gebruik van colloïdaal zilver kan de kans op herstel helpen vergroten. Gecoat zilver Gecoat zilver is een unieke vorm van colloïdaal zilver en is veiliger. Adaptive Energy LLC, het bedrijf achter Pürblack, heeft een eigen nieuw colloïdaal zilver product, onder de merknaam Coated Silver. Coated Silver heeft een aantal voordelen die uniek zijn aan de vorm in vergelijking met traditioneel colloïdaal zilver. De coating maakt de zilverdeeltjes stabieler. De coating werkt ook tijdsgerelateerd, waardoor de zilverionen langzaam door het lichaam worden verspreid. De coating helpt klonteren te voorkomen, wat gebruikelijk is bij ongecoat colloïdaal zilver. Ongecoat zilver, inclusief ionisch zilver, heeft de neiging zich vast te hechten aan weefsels, waardoor het voor het lichaam moeilijk is om overtollig zilver te verwijderen. In tegenstelling tot gewoon colloïdaal zilver, zijn er geen gevallen bekend waarbij gecoat zilver argyrie heeft veroorzaakt. Gecoat zilver is chemisch neutraal en heeft geen interactie met lichaamsweefsels.

Een door de Amerikaanse overheid gesponsorde studie uit 2010 toont aan dat gecoat zilver een sterke antivirale werking heeft tegen Arenavirus, en de studie toont aan dat gecoat zilver zeer effectief is tegen hemorragische virussen en Ebola type virussen. Als u meer wilt weten over ons eigen Coated Silver product, bezoek dan onze website op coatedsilver.com.

 

Shilajit: Verbeterde herbische voordelen & verbeteren van de immuniteit

Het nemen van een van deze natuurlijke vervangers voor antibiotica is ongetwijfeld een goed advies, maar een andere nuttige tip tegen infecties veroorzaakt door microben is ervoor te zorgen dat uw immuniteit sterk is. Shilajit is een ongebruikelijke remedie of vervanger voor antibiotica. We weten weinig over de directe werking tegen ziekteverwekkers en of de unieke bio-actieve stoffen helpen tegen de verspreiding van bacteriën. Wat we wel weten, is dat het het lichaam kan helpen een gezond immuunsysteem te behouden. Een gezond immuunsysteem helpt aanzienlijk om de invasie van ziekteverwekkende bacteriën, schimmels en protozoa tegen te gaan. Het kan ook de voordelen van kruiden versterken, waaronder de antimicrobiële verbindingen die in de hierboven genoemde kruiden en specerijen voorkomen.

Shilajit 60 capsules

 

Waarom natuurlijke remedies voor klachten gebruiken?

Veel mensen stappen over op kruiden om milde infecties te genezen, omdat het niet goed weten hoe je antibiotica moet gebruiken, meer kwaad dan goed kan doen. Zo doodt een teveel aan antibiotica nuttige darmbacteriën. Antibiotica maken geen onderscheid of bacteriën goed of slecht zijn. Het doodt beide en veroorzaakt zo verstoringen in ons darm-ecosysteem. Ten tweede kunnen bacteriën na verloop van tijd resistentie ontwikkelen tegen antibiotica, wat leidt tot het gebruik van nog sterkere antibiotica. De cyclus gaat door, waarbij de nieuwe bacteriën een actievere kracht ontwikkelen, waarvoor nog krachtiger, nog krachtiger antibiotica nodig zijn. Te weinig gebruiken kan de schadelijke bacteriën ook helpen resistentie te ontwikkelen. Ten derde, en waarschijnlijk iets waarvan de meeste mensen zich niet bewust zijn, is hoe het lichaam werkt als het op infecties reageert. Antibiotica gebruiken is als een kortere weg. Het pakt het probleem frontaal aan. Het immuunsysteem ontwikkelt vaak zijn verdedigingsmechanisme wanneer ziekteverwekkers aanvallen, en daarom ontwikkelen we in de loop van de tijd immuniteit voor sommige ziekten en aandoeningen. Het gebruik van antibiotica ontneemt het immuunsysteem die kans om van de aanval te leren. Het zal niet in staat zijn op eigen kracht te reageren wanneer dezelfde ziekteverwekkers terugkomen. Wij zeggen niet dat u moet afzien van het gebruik van synthetische antibiotica. De ontwikkeling van antibiotica heeft al miljoenen levens gered en zal dat nog vele jaren blijven doen. Ze hebben zeker een plaats in je huis, en we zeggen ook niet dat deze natuurlijke vervangende antibiotica elke infectie kunnen genezen. Ze hebben hun beperkingen, maar plantaardige antibiotica kunnen een betere en holistische benadering zijn bij verkoudheid, hoest, keelpijn, diarree en zelfs UTI. Je krijgt er ook essentiële voedingsstoffen bij.

Winkelwagen
De waardering van cognitionboosters.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 85 reviews.

Weet u zeker dat u uw winkelmandje wilt verlaten?

Vul hieronder uw e-mailadres in om uw winkelmandje op te slaan voor later.