puurheid shiilajit

Hoe check je de puurheid van shilajit?

Shilajit, is een organisch materiaal dat wordt gekenmerkt als een hars. Het wordt veel gebruikt op plaatsen rond de Himalaya, de Kaukasus en Siberië. Shilajit wordt gebruikt als voedingsadditief en als verjongingsmiddel in de ayurvedische geneeskunde.

Eeuwenlang hebben mensen zich gewend tot shilajit, ook wel lokaal mumie of moomiyo genoemd, als een wondermiddel voor een eindeloze reeks kwalen. Vandaag de dag staat shilajit hoog aangeschreven voor het bevorderen van de algehele gezondheid en welzijn.

Ondanks de lange gebruiksgeschiedenis is het pas sinds kort dat mumio of moomiyo, twee andere termen die gebruikt worden voor shilajit, op grotere schaal en diepgaander bestudeerd worden. Onderzoek naar de bestanddelen en de vermeende heilzame effecten op het lichaam zijn keer op keer gevalideerd. Daarom is het een geliefd doelwit geworden van roofzuchtige ondernemers die onethische handelspraktijken toepassen waarbij onwetende consumenten worden uitgebuit.

De markt is tegenwoordig volgestopt met namaak shilajit die meestal vulstoffen bevatten. Deze worden gemaskeerd door ze in poeders, tabletten en pillen aan te bieden. Verscheidene merken die als verse hars of zachte hars worden aangeduid, zijn gewoonweg aangelengd met water.

Vele daarvan bestaan uit fulvinezuur als het meest overvloedige bestanddeel. Fulvinezuur wordt praktisch gebruikt als meststof. Zware metalen, onzuiverheden, en schadelijke micro-organismen vinden hun weg naar het lichaam en zijn gebonden aan meer kwaad dan goed te veroorzaken.

Waarom zijn er zoveel namaak shilajit producten?

De meerderheid van de shilajitfabrikanten verkoopt opzettelijk namaakproducten op de markt. Veel van deze bedrijven zijn ook gedwongen om het te vervalsen. Dat komt omdat shilajit een eindige grondstof is en een tekort aan het aanbod een constante zorg is.

Waar is shilajit van gemaakt?

Om beter te begrijpen hoe zeldzaam shilajit is, moet je enkele feiten leren over de oorsprong ervan en hoe het wordt gevormd.

Shilajit komt alleen voor in zeer specifieke regio’s en op verschillende hoogtes. Shilajit wordt gevormd uit rottende planten met medicinale waarde in combinatie met omgevingsfactoren zoals druk en temperatuur. Het product ondergaat vervolgens jaren van bevochtiging en gisting voordat het uit rotsen sijpelt.

Shilajit kan niet worden gekweekt. Het kan alleen worden gewonnen uit de spleten van rotsen. Dergelijke rotsen komen op zeer specifieke plaatsen op aarde voor. Shilajit moet onder zeer specifieke omstandigheden worden gevormd om gezondheidsbevorderende eigenschappen te vertonen. Locaties zijn vaak afgelegen en beperkt toegankelijk.

Shilajit die in verschillende regio’s wordt genomen zal een vergelijkbare samenstelling hebben. Sommige zullen rijkere hoeveelheden van een bepaald mineraal zoals calcium of magnesium hebben dan andere. Deze variatie is verantwoordelijk voor de verschillende kleuren van mumiehars. Dit is ook de reden achter een op kwaliteit gebaseerd sorterings- en classificatiesysteem.

In het algemeen bestaan al deze harsen voor het grootste deel uit humuszuur. Humusstoffen, waaronder fulvozuur en asloze humuszuren, zijn verantwoordelijk voor de gezondheids- en welzijnsvoordelen die vaak aan shilajit worden toegeschreven. Shilajit bestaat uit een rijke combinatie van mineralen in sporenhoeveelheden. Deze worden in nauw verband gebracht met de verjonging van geest, lichaam en ziel.

Voor een meer diepgaande discussie over hoe shilajit-mumie tot stand is gekomen, bekijk dit bericht over de geschiedenis van het mineraal pek.

De complexiteit van shilajit productie

Het is niet aan te raden om mumie in zijn ruwe, ongezuiverde staat in te nemen. Dat komt omdat de heilzame bestanddelen van deze zwarte hars vermengd zijn met micro-organismen, zware metalen, zand, en andere materialen die nadelige gevolgen kunnen hebben voor het lichaam.

Er zijn twee natuurlijke doelstellingen voor het verwerken van shilajit hars. Ten eerste moet de hars gezuiverd worden om het veilig te maken voor menselijke consumptie. Ten tweede moet dit proces ervoor zorgen dat de heilzame bestanddelen van de ruwe shilajit-hars intact blijven. Slechts weinig shilajitproducenten doen moeite om aan beide doelstellingen te voldoen.

Cognition Boosters daarentegen streeft ernaar om tegelijkertijd veiligheid, zuiverheid en werkzaamheid te garanderen. Het laat zien hoe shilajit hars wordt verzameld, gezuiverd, versterkt, en verpakt. Dit alles terwijl de minerale bestanddelen intact blijven. Het tweede octrooi betreft de ontwikkeling van een doseerwerktuig. Dit wordt gebruikt om precies de juiste hoeveelheid shilajit-hars op te scheppen die nodig is om de voordelen te verkrijgen.

Verschillende fabrikanten gebruiken verschillende methoden om shilajit te verwerken. Bij de meeste zal echter een vorm van verhitting plaatsvinden. Traditionele methoden maken gebruik van natuurlijk zonlicht als warmtebron. Deze traditionele methode is inherent beladen met gebreken.

Ten eerste leveren traditionele technieken een inconsistente shilajitkwaliteit op. Ten tweede is het proces niet duurzaam. Traditionele methoden zijn verspillend. Deze methoden maken geen gebruik van technologieën om de grootste hoeveelheid zuivere en zeer werkzame shilajit af te leiden. Nog minder streven naar de beste kwaliteit die heilzaam is voor menselijke consumptie.

Wij zijn er trots op u te kunnen laten weten dat wij nauwgezet onderzoek, middelen en talent hebben gebundeld om jou Cognition Boosters shilajit te kunnen aanbieden. Het resultaat is pure, veilige en zeer krachtige Live Resin.

De waarheid over shilajit

Wanneer de kwaliteit van het product niet onbetwistbaar is door ondermaatse productiepraktijken, maakt een kleurrijk marketingverhaal vaak goed wat het potje (of de pil) in eerste instantie mist. Het is niet ongewoon dat producten pretenderen gemaakt te zijn van de “zeldzaamste” vormen van shilajit.

In feite bevatten veel van de producten die er zijn minieme hoeveelheden shilajit. Vele worden gewonnen uit sedimentaire rotsformaties die wezenlijk verschillen van het shilajitdragende gesteente. Het bevat zeer kleine hoeveelheden mineraal pekhars, wat de kwaliteit en de werkzaamheid van de supplementen die ervan gemaakt zijn, natuurlijk ondermijnt.

Additieven zoals gommen en klei kunnen ook met het extract worden gemengd. Deze praktijk verzwakt de kracht van de shilajit die het bevat. Desondanks etiketteren de producenten hun producten als “zuiver”. Sommige producenten zouden koeienurine aan het mengsel toevoegen om het product de kenmerkende geur van natuurlijke, onvervalste shilajit te geven.

Soorten nep shilajit

Het is eenvoudig om nep shilajit te herkennen aan de manier waarop het op de markt wordt gebracht. Shilajit pillen, tabletten, poeders, en vloeibare tincturen zijn zeer zeker nep. Harsimitaties zijn echter ook op de markt gekomen. Deze harsachtige vormen vormen een nieuwe uitdaging bij het identificeren van authentieke shilajit van namaak shilajit.

Het kan niet genoeg benadrukt worden hoe belangrijk het is om alleen authentieke shilajit te kopen. De veiligheid en de schade die deze producten aan je lichaam kunnen toebrengen, zijn van het grootste belang. Veel van deze merken gebruiken meststoffen om de humus- en fulvozuurbestanddelen van shilajit na te bootsen. Dit kan zeer gevaarlijk zijn en waarschijnlijk onomkeerbare schade aan je gezondheid toebrengen.

Een ander punt van zorg is dat deze producten geen enkel voordeel opleveren. Velen adverteren met kruiden die de gezondheid ten goede komen. Vaak zijn er echter ofwel geen voordelen af te leiden, ofwel zijn er wel voordelen af te leiden uit de kruiden, maar niet uit shilajit zelf.

Er zijn drie soorten shilajit presentaties waaraan je onmiddellijk zou moeten kunnen herkennen dat het nep is:

Shilajit capsules

Het is handig. Het haalt de ongenaakbare smaak en geur van shilajit in harsvorm weg. En, het is nep!

Shilajit in poedervorm is een favoriete productpresentatie onder bedrieglijke marketeers. Dat komt omdat het bereiden van shilajitpoeder slechts de goedkoopste verwerkingstechniek vereist. Met het gemak van capsules en nietsvermoedende kopers, vertaalt zich dat in een enorme winstmarge en premium-niveau.

Tabletten zijn gewoon geperste vormen van poeder. Om het geperst en in vorm te houden, voegen fabrikanten vulstoffen toe. Soms worden zelfs kunstmatige smaak- en kleurstoffen toegevoegd om de kwaliteit van het uiterlijk te verbeteren. Het is niet onwaarschijnlijk dat zware metalen ook voor dit doel kunnen worden gebruikt.

Shilajit gebruiken met andere kruiden

Shilajit wordt ook vaak gemengd met kruiden. Hoewel het combineren met kruiden natuurlijk lonend kan lijken, putten dergelijke formuleringen vaak uit de heilzame eigenschappen van kruiden. Producten die in deze vormen worden aangeboden, leveren echter niet de optimale kwaliteit en hoeveelheid die nodig is om de voordelen van shilajit te benutten.

Namaak shilajit

Bij een eerste presentatie lijken minderwaardige harsen het echte werk te zijn. De waarheid is dat ze allemaal gemaakt zijn van ofwel verwaterde shilajit, verbrande suiker of honing, steenkool, houtskool, kunstmatige kleuren, verdikkingsmiddelen, of een combinatie van deze.

Hoe hard deze fabrikanten ook proberen om authentieke shilajit hars na te bootsen, je weet waar je op moet letten als je weet hoe shilajit hars zich gedraagt:

Als het koud is, wordt het hard. Je kunt het tussen je vingers rollen en er een bal van vormen.
Als het op kamertemperatuur is, is shilajit vloeibaar en dik, maar niet lopend.
Wissel tussen warm en koud en je krijgt elke keer hetzelfde resultaat. Echte shilajit hars zal nooit blijvend stollen als het bevroren wordt.
Op het etiket met voedingswaarden staan nooit kruiden, additieven, conserveringsmiddelen, of zelfs honing en andere kunstmatige ingrediënten. Pure shilajit is puur. Daarom heeft onvervalste shilajit een onbeperkte houdbaarheid.
Hoe herken je een nep shilajit hars?

Kijk voor inconsistenties tegen deze vier punten.
Soms geven zelfs de productetiketten deze tekortkomingen prijs. Als je leest, “shilajit druppels” of “zachte hars” dan weet je dat je kijkt naar een nep of ondermaatse hars is versneden met water of een ander vloeibaar hulpstof.
Controleer de voedingswaarde op het etiket. Als je andere ingrediënten ziet, waaronder kruiden zoals ashwagandha, kurkuma, en triphala of kunstmatige smaakstoffen, dan is het niet echt zuiver, of wel?
Laten we je kennis uitbreiden, zodat je met zekerheid kunt zeggen of je te maken hebt met een nep shilajit hars.

Hoe test je shilajit op zuiverheid

Het moet je inmiddels volkomen duidelijk zijn dat de kwaliteit van shilajit verschilt aan de hand van verschillende parameters. De kwaliteit en de resulterende eigenschappen van de graad zullen over het algemeen verschillende resultaten opleveren.

De meeste shilajit merken vertrouwen op traditionele kennis bij het verkrijgen van hun ruwe shilajit. Velen verkopen zichzelf als shilajit uit de Himalaya, Mongolië of een andere regio. Anderen adverteren dat hun producten gewonnen worden uit gouden of zilveren shilajit. Gold shilajit zou de krachtigste combinatie van sporenmineralen bevatten om het lichaam weer in optimale balans te brengen. Het probleem is dat deze beweringen inherent onjuist zijn en niet op wetenschap zijn gebaseerd.

Cognition Boosters gebruikt ruwe shilajit die afkomstig is van verschillende locaties. Elk monster wordt ter plaatse en in het lab getest op specifieke parameters. Onze experts gebruiken wetenschappelijke instrumenten en technieken om er zeker van te zijn dat alleen shilajit die de ideale eigenschappen van de hoogste kwaliteit vertoont in elk potje van Cognition Boosters terechtkomt. U kunt ons patent lezen om beter te begrijpen hoe Cognition Boosters shilajit wordt gemaakt, en wat het tot een superieure vorm van shilajit maakt.

Onthoud van nu af aan dat echte, heilzame shilajit alleen mag bestaan in minerale pek, harsvorm. Door de toenemende geraffineerdheid van vervalsingen wordt het steeds moeilijker om de kwaliteit van het product te controleren en om imitaties te identificeren.

Als je van plan bent shilajit als supplement te gebruiken, is het van essentieel belang dat je weet hoe je de zuiverheid van de shilajit kunt controleren voordat je het inneemt. Het is tenslotte voor je eigen veiligheid en gezondheid.

Gebruik de onderstaande shilajit-tests om de echtheid van het product te controleren.

Test op zuiverheid

Plooibaarheid beschrijft een eigenschap van materie waarbij een voorwerp kan worden gebogen maar niet gemakkelijk kan worden gebroken. Je kunt de echtheid van je shilajit testen door deze eigenschap te observeren.

Bewaar je shilajit hars in de vriezer voor ongeveer 2 tot 3 uur. Haal het er dan uit en laat het een paar minuten op kamertemperatuur komen. Neem een klein schepje en rol het met je vingers tot een balletje. Rek het vervolgens uit tot een stokje en buig het.

Oplosbaarheid test

Oplosbaarheid is de eigenschap van materie die beschrijft hoe gemakkelijk een stof oplost in water. Authentieke shilajit is voor 98% tot 100% oplosbaar in water.

Probeer een kleine portie te scheppen en laat het vallen in een helder glas gevuld met water. Kijk of er resten of niet-oplosbare bestanddelen op de bodem van je glas terechtkomen. Als een bestanddeel zich niet volledig met water vermengt, heb je met een vervalsing te maken.

Brandtest

Om deze test uit te voeren, schep je een kleine hoeveelheid hars uit het glas. Plaats het op een niet-ontvlambare container zoals een keramische plaat of een plantenbak van klei. Probeer het met een aansteker in brand te steken.

Shilajit brandt niet. Als het product dat je aan het testen bent vlam vat, kan dat komen door de kolen, houtskool, vulstoffen en onzuiverheden waarmee shilajit is gemengd. Houd er echter rekening mee dat als het product dat je test niet brandt, dat gewoon kan betekenen dat de gebruikte additieven ontvlambaar zijn. In dat geval is het verstandig om de twee andere tests hierboven uit te voeren.

De kwaliteit van Cognition Boosters

Cognition Boosters shilajit wordt gewonnen uit pure shilajit. Wij screenen onze leveranciers nauwgezet en volgen nauwgezette processen om de zuiverheid van shilajit in elke stap van onze toeleveringsketen te garanderen.

Elke partij shilajit die wij verwerken, wordt doorverwezen naar een laboratorium van derden waar het een reeks tests ondergaat die de zuiverheid, veiligheid en werkzaamheid garanderen. Controlenummers zijn afgedrukt op elke pot Cognition Boosters om het batchnummer aan te geven dat aangeeft dat het onze kwaliteitsborgingstesten heeft doorstaan.

Onze processen en de tests die we uitvoeren zijn goed gedocumenteerd. Wij kunnen u een analysecertificaat, een echtheidscertificaat en een bewijs van herkomst bezorgen. Elke legitieme verkoper van echte shilajit zou in staat moeten zijn om je deze documenten te geven.

Cognition Boosters is de prachtige belichaming in het huwelijk van kunst en wetenschap. Als je vragen hebt over Pürblack of meer informatie wenst over shilajit, dan horen we graag van je.

Shilajit 60 capsules

puurheid shiilajit
Winkelwagen
De waardering van cognitionboosters.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 71 reviews.

Weet u zeker dat u uw winkelmandje wilt verlaten?

Vul hieronder uw e-mailadres in om uw winkelmandje op te slaan voor later.