Kan je van Ashwagandha hartkloppingen krijgen?

Om deze vraag te beantwoorden moeten we gaan kijken naar de voor- en nadelen van Ashwagandha. Het wordt gebruikt in verschillende geneeskundige praktijken en medicijnen. De mensen die al een van het kruid gehoord hebben, zijn ook bekend met de geruchten omtrent de bijwerkingen. Kan je nou van Ashwagandha hartkloppingen krijgen?

Korte introductie

Ashwagandha is een adaptogeen kruid en vindt zijn herkomst in de Middellandse zeegebieden, Afrika en Zuid-Azië. Al duizenden jaren wordt het kruid gebruik in die Indiase geneeskunde. Tegenwoordig zit in producten van drogisterijen en/of apotheken dit kruid al verwerkt, zonder dat u hier bewust van bent. De reden hiervoor is dat het product veel onderdelen van het menselijk lichaam ondersteunt.

Ashwagandha hartkloppingen

In enkele gevallen is het mogelijk dat ashwagandha hartkloppingen als bijwerking kan veroorzaken. Om te begrijpen waardoor Ashwagandha mogelijk hartkloppingen kan veroorzaken leggen we eerst de voor en nadelen van het kruid aan je uit.

De voordelen van Ashwagandha

Voor duizenden jaren wordt het kruid gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde vanwege de vele positieve effecten die het kruid kent. 8 effecten zijn vanuit onderzoeken daadwerkelijk bewezen. Hierbij gaat het om stress en angst tegen te gaan.

 • Hormoon cortisol

  Dit omdat het kruid het hormoon cortisol reguleert. Het afweersysteem krijgt een boost, dit komt doordat het kruid de hoeveelheid witte bloedcellen in balans brengt en daarbij ook nog de schildklier ondersteunt. Ashwagandha zorgt voor balans in het lichaam. Door de schommeling in bloedsuiker gehalte, kan het lichaam hier als stress op reageren in de vorm van trillen, hartkloppingen en grote bewustwording. Hartkloppingen door Ashwagandha is dus mogelijk.

 • Dendrieten

  Verder wordt de vorming van dendrieten in de hersenen bevordert, wat de hersengezondheid verbetert. Met name mensen met Alzheimer- en parkinson hebben hier baat bij.

 • Diabetes

  Tevens zijn er voorkomens geweest waar de symptomen van diabetes terug gedrongen zijn. Dit komt omdat de gevoeligheid voor insuline verbetert wordt en de bloedsuiker omlaag gaat.

 • Antioxidant

  Vervolgens is Ashwagandha ook een krachtig antioxidant. Het kruid verhoogt de hoeveelheid glutathion en superoxie dismutase, hiermee wordt de hoeveelheid vrije radicalen in het lichaam vermindert.

 • Ashwagandha hartkloppingen

  Zoals hierboven aangegeven, verhoogt het kruid de schildklierhormonen productie. Als een lichaam te veel schildklierhormonen aanmaakt, kan het lichaam slecht tegen intensieve inspanningen. Daar bovenop neemt de tolerantie van warmte (temperatuur/zon) af. Via deze combinatie zouden mensen overmatige hartkloppingen kunnen ervaren.

  Voorbeeld

  Bodybuilders die dagelijks zware gewichten aan het tillen zijn in een toch al kleine en warme ruimte, zouden deze bijwerking kunnen ervaren. Desondanks is het niet een vaak voorkomende bijwerking. Om een dergelijke reactie op het middel te voorkomen wordt geadviseerd om de dosering niet te overschrijden.

  Is het iets voor jou?

  Of het Ashwagandha kruid iets voor jou is, dat is niet zo te zeggen. Het kruid heeft veel positieve kanten, maar zoals aan alles in de medische wereld is er ook een keerzijde aan verbonden. De kans dat je hartkloppingen krijgt van Ashwagandha is gering, maar wel aanwezig. Wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander of werkt zelfs tegen.

  Wilt je meer lezen over Ashwagandha, kijk dan op onze blog pagina voor meer interessante artikelen. Mocht je vragen hebben neem dan contact met ons op. Gelijk Ashwagandha aanschaffen? Dat kan hier.

Leave a commentContact

Cognition Boosters
Laan van Nieuw Oost-Indië 125
2593 BM Den Haag
KVK: 56157525
BTW: NL002206620B79

06-40617318
info@cognitionboosters.com

Dagelijks: 9:00 - 18:00
Zondag: Gesloten

Copyright 2020 Cognition Boosters ©  Alle Rechten Voorbehouden

De waardering van cognitionboosters.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.