fbpx

Hoe verhoog je jouw productiviteit tijdens het werken?

Een van de vragen die we tegenwoordig het meest krijgen is hoe we gefocust en gemotiveerd kunnen blijven terwijl we thuis werken. Als dit iets is waar je mee worstelt. Lees dan verder voor hoe ik mijn thuiskantoor in mijn 1 bed flat heb gemaakt en hoe je dat ook kunt doen. Het zal je helpen om bovenaan je to-do lijstje te komen en zelfs wat tijd te hebben voor huishoudelijk werk en zelfzorg.

Adaptogenen zoals Tulsi

Dit zijn allemaal heel eenvoudige dingen, zelfs als je naast geen budget of tijd hebt om te investeren kun je de meeste van deze veranderingen doorvoeren om je boven op alles te krijgen. Mijn methode richt zich op dingen als ruimte, lijsten. Pauzetijd en adaptogenen die bewezen zijn om de hersenfunctie te ondersteunen, dus laten we beginnen.

Zoek een ruimte in uw huis die comfortabel plaats biedt aan een bureau en die bij voorkeur wat muurruimte heeft en veel natuurlijk licht. Dit is de ideale locatie voor een werkruimte als u er geen vrije ruimte voor heeft. Koop een bureau, een comfortabele stoel, een tafellamp en wat post-its of een wit bord. Gebruik dingen die u al bezit, of die u kunt kopen. Probeer het zo leuk en gastvrij mogelijk te maken, zodat u erbij wilt zijn – dit is de sleutel. Als u uw werkruimte niet bevalt, zult u excuses vinden om daar niet te gaan zitten. Ik zou aanraden om wat planten of bloemen of iets anders dat je echt leuk vindt toe te voegen.

Hier zijn onze #homeofficegoals ideeën:

2. Elke avond (of ’s morgens als je het vergeten bent) schrijf je een to-do lijst voor de volgende dag. Dit kan zowel alleen maar werk hebben als ook huishoudelijk werk en alles wat je moet doen. Ik vind het leuk om mijn boodschappenlijstje op te zetten, de afwas te doen en dit soort dingen, maar je kunt ook testen wat voor jou werkt. Nadat je dit gedaan hebt, probeer ze te prioriteren. Dit zal je helpen om verder te gaan met je dag en beter te slapen en een gevoel van voldoening te krijgen als je eenmaal een taak ‘afgevinkt’ hebt.

To-do’s

3. 3. Begin je dag nadat je wat hebt gegeten en je bent aangekleed (ik heb een dag-PJ waar ik in verander, maar je doet wat je het meest comfortabel en klaar maakt voor een dagje werken). Het kan heel nuttig zijn om een ritueel te ontwikkelen dat het begin van de werkdag aangeeft. Dit kan iets zijn als het maken van een kopje thee of het aansteken van een kaars. Na verloop van tijd zal deze actie je hersenen het signaal geven dat het tijd is om te werken. Kijk naar je to-do lijst en begin te werken vanaf de minst favoriete taak tot de taak die je het meest opwindend maakt. Dit is cruciaal omdat je waarschijnlijk veel meer gefocust bent als je begint te werken dan na een paar uur. Het betekent ook dat je deze kleverige taken wilt afmaken om bij de dingen te komen die je eigenlijk wilt doen.

Multitasken

4. 4. Niet multitasken. Multitasken is de vijand van de productiviteit. Wist je dat het de gemiddelde persoon ongeveer 30 minuten kost om in de zone te komen voor werk/studie? Wanneer u werkt. Zullen al deze meldingen die blijven popping op uw telefoon of e-mail veroorzaken in u verdelen uw aandacht en gewoon eindigen niet zo veel als je gehoopt had te bereiken. Dus een van mijn grootste tips is om alle meldingen op je telefoon te annuleren. Stel de tijd in binnen uw dagelijkse schema om uw e-mails te controleren en probeer alleen naar uw telefoon te kijken tijdens uw pauzes.

5. 5. Zorg ervoor dat u rekening houdt met de pauzes in uw dag. Behandel het zoals je zou doen op een normale werkdag. Neem een paar uur pauze in je dag. Dan een lunchpauze (waarom gebruik je deze tijd niet om een wandeling te maken en wat frisse lucht te krijgen?!). En neem ten slotte een pauze om 4 uur om wat bij te tanken. Dit zal helpen om een structuur voor je dag te creëren, zodat het niet aanvoelt alsof het slepen is.

Adaptogenen

6. 6. Voeg adaptogenen toe aan je dagelijkse routine. Begin de dag met Tulsi of Shilajit in je koffie/thee/brekkie voor energie en een dosis immuniteitsverhogende kracht (we kunnen tegenwoordig geen nee meer zeggen tegen meer immuniteit). En dan bij uw 4e pauze, in plaats van wat meer cafeïne te drinken of te verwennen met Lion’s Mane en Cordyceps. Lion’s Mane is een van de meest bestudeerde paddestoelen waarvan bekend is dat ze de hersenfunctie verbeteren. Als het helpt om de focus, creativiteit en het geheugen te verhogen en samen met Cordyceps zal het de perfecte oppepper zijn na een toch al lange dag werken.

Deze lijst is samengesteld uit jaren van zowel thuiswerken als studeren aan de Open Universiteit. Het vergt oefening en toewijding om succesvol te zijn in het werken zonder dat je ergens naartoe moet ‘gaan’ en iemand die je vertelt wat je moet doen. Maar als je dit eenmaal onder de knie hebt, kun je veel meer tijd vrijmaken om andere dingen te doen en een zeer belangrijke vaardigheid te verwerven.

Leave a commentRecente beoordelingen

Contact

Cognition Boosters
Wijnhaven 6
2511 GA Den Haag
KVK: 56157525
BTW: NL002206620B79

06-40617318
info@cognitionboosters.com

Dagelijks: 9:00 - 18:00
Zondag: Gesloten

Copyright 2020 Cognition Boosters ©  Alle Rechten Voorbehouden

De waardering van cognitionboosters.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 5 reviews.