Hoe snel werkt Ashwagandha?

De dosering van Ashwagandha, hoeveel moet je nemen en hoe snel werkt het? Dit is een grote factor waar het gaat om de werking van Ashwagandha. Dit komt omdat de hoeveelheid bepaald of je sneller of langzamer resultaat zult merken.

Hoe snel werkt Ashwagandha tegen stress en angst?

Ashwagandha staat bekent om de verlagende krachten van stress en angst. Het kruid toont aan de cortisol niveau’s te verlagen. Dit is een hormoon dat geproduceerd wordt door de bijnieren.  Maar hoe snel werkt Ashwaganhda dan eigenlijk. Bij ongeveer 125 tot 5 mg per dag voor een periode van 1 tot 3 maanden kan je het niveau van cortisol met 11 tot 32% laten dalen.

Bovendien, bij het gebruik van 500 – 600 mg in een periode van 6 tot 12 weken kan het ook angst tegen gaan en tegelijkertijd slapeloosheid tegen gaan bij mensen met stress en angstklachten.

En het verlagen bloedsuikerspiegel?

Het kruid kan ook je bloedsuikerspiegel verlagen. Zowel bij gezonde mensen als bij mensen met diabetes.

Er is een onderzoek gedaan wat ongeveer 4 weken duurde, waarbij 25 mensen meededen. Dit onderzoek toont aan dat Ashwagandha 3 keer meer de klachten van hoge bloedsuikerspiegel kan verlagen dan een placebo.

Er is nog een andere studie gedaan die mensen met type 2 diabetes onderzocht. Hieruit bleek dat bij 30 dagen de bloedsuikerspiegel net zoveel was verlaagd als bij het nemen van orale medicijnen. In deze studie werd een dosering van 250 mg tot 3 gram gebruikt, verspreid over dag met 2 à 3 gelijkwaardige doseringen.

Hoe snel werkt Ashwagandha bij het boosten van de vruchtbaarheid?

Het zou kunnen zijn dat Aswagandha helpt bij het verbeteren van de vruchtbaarheid. Met name mannen kunnen hier profijt van hebben.

Een studie waar 75 mannen aan mee deden voor 3 maanden, die 5 gram aan Ashwagandha per dagen innamen, toonde meer zaadcellen en mee motiliteit. Een andere studie daarentegen, waarin zeer gestreste mannen aan mee deden en die ook 5 gram per dag innamen, leidde ook tot betere sperma kwaliteit. Bovendien waren aan het einde van het onderzoek 14% van de partners zwanger.

En bij stimuleren van spiergroei en kracht?

In een 8 weken studie kregen mannen 500 mg Ashwagandha per dag, hierdoor kregen ze 1% meer spierkracht, daarentegen de groep die placebo toegediend kreeg zagen geen verhoging van de spierkracht.

600 mg aan Ashwagandha per dag werd toegediend in een andere studie waarin na 8 weken een 1,5-1,7 keer grotere spierkracht en tussen 1,6 en 2,3 keer grotere spieren in vergelijking met placebo.

Het zelfde effect werd ook gemeten in 30 dagen bij het gebruik van 750 to 1.250 mg van Ashwagandha per dag.

Hoe snel werkt Ashwagandha om ontstekingen en infecties tegen te gaan?

Het is mogelijk dat Ashwagandha helpt tegen ontstekingen en infecties. De vraag is dan hoe snel Ashwagandha werkt om ontstekingen en infecties tegen te gaan.

Onderzoek heeft aangetoond dat 12 ml van het wortel extract per dag de hoeveelheid immune cellen in het lichaam verhoogt. Dit zijn het soort cellen dat tegen infecties vecht.

Bovendien, een dagelijkse inname van 250 tot 500 mg voor een periode van 60 dagen kan c productieve proteïne helpen verlagen tot 30%, wat het teken is van infecties.

Hoe snel werkt Ashwagandha voor je geheugen?

Oorspronkelijk is Ashwagandha gebruikt in de Ayurveda geneeskunde om je geheugen te bevorderen, er zijn ook onderzoeken geweest die dit ondersteunen.

Goed voorbeeld, in een kleine 8 weken studie kregen mensen 300 mg van Ashwagandha wortel extract 2 maal per dag binnen. Dit bevorderde de algemene geheugen, focus en taakuitvoering aanzienlijk beter dan met placebo inname. Bovendien, gezonde mannen die 500 mg van het kruid iedere dag voor 2 weken binnen kregen, scoorde significant beter op tests voor taakuitvoeringen en reactie tijden, dan mensen die placebo toegediend kregen.

Het komt neer op

Ashwagandha is een medisch kruid dat verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Dit zijn: verbeterde bloedsuikerspiegel, infecties tegengaan, humeur bevorderen, geheugen helpen, spiermassa en kracht verbeteren en tenslotte stress en angst verlagen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook bijwerking die sommige mensen kunnen ervaren.

De doseringen die je moet hanteren ligt aan het doel dat je hebt. Daarentegen zal niet iedereen op dezelfde manier reageren en zouden sommige mensen het kruid beter niet kunnen nemen. Daarom raden wij aan niet meer dan 500 tot 1000 mg per dag te gebruiken. Wil je ashwagandha kopen? Kijk dan in onze webshop waar wij pure en hoogwaardige ashwagandha verkopen!

Recente beoordelingen

Contact

Cognition Boosters
Laan van Nieuw Oost-Indië 125
2593 BM Den Haag
KVK: 56157525
BTW: NL002206620B79

 

 

Dagelijks: 9:00 - 18:00
Zondag: gesloten

Copyright 2020 Cognition Boosters ©  Alle Rechten Voorbehouden

De waardering van cognitionboosters.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.