fbpx

Hoe ashwagandha oorspronkelijk werd gebruikt

De geschiedenis van Ashwagandha gaat terug tot ongeveer 6000 jaar voor Christus, waar het benoemt wordt als heilig middel in de Ayurveda geschiedenis, India’s bekende oude traditie van de geneeskunde. Ashwagandha werd toen beschouwd als krachtig kruid dat het systeem verjongt en de levensduur verbetert. En dat is het nu nog steeds.

In de Ayurveda wordt ashwagandha gebruikt om een reeks van gezondheidsproblemen te verhelpen, waaronder angst, tumoren, aandoeningen aan de luchtwegen en nog veel meer. De moderne geneeskunde kijkt echter naar het potentieel van dit kruid om problemen met betrekking tot het geheugen en de cognitie aan te pakken. Bovendien kan ashwagandha, als krachtig middel stress tegengaan. Het helpt dus bij symptomen tegen angst en stress.

Ashwagandha-extract heeft ook veelbelovende resultaten laten zien in het verbeteren van geheugen en psychometrische prestaties.Naarmate meer en meer mensen de gave van oude genezingspraktijken herontdekken, ontdekken ze ook ashwagandha.

Ashwagandha

Ashwagandha is algemeen bekend als de Indiase ginseng of winterkers. Inheems in India is het een kleine bloeiende struik. In het Sanskriet betekent het woord Ashwagandha “geur van het paard”, wat misschien een verwijzing is naar zijn scherpe kleine en potentiële eigenschappen als krachtversterker.

Ashwagandha, vooral de wortel, heeft in de Ayurveda een belangrijke en verheven positie ingenomen, waar het beschreven wordt als een algemeen wondermiddel dat iedereen kan gebruiken.

Tegenwoordig is Ashwagandha commercieel verkrijgbaar als extract of poeder en wordt het gebruikt voor de behandeling van een groot aantal kwalen.

Geschiedenis en belang

De geschiedenis van Ashwagandha is in wezen verweven met de geschiedenis van de Ayurveda, omdat het wordt beschouwd als een van de belangrijkste Ayurvedische kruiden. Ayurveda is een Sanskriet woord waar Ayur ‘leven’ betekent en Veda ‘weten’.

Oude voordelen

Hindoeïstische heiligen hebben hun kennis van de genezingspraktijken vastgelegd in de Veda’s, een verzameling van de oudste bekende heilige teksten van het Hindoeïsme. Het bevat essentiële kennis over planten en hun gebruik in die periode.
De vroegst bekende vermelding van ashwagandha was in de Rig Veda, die rond 6.000 v.Chr. werd samengesteld.

De voordelen en het gebruik van ashwagandha worden vaak genoemd en goed gedocumenteerd in de Veda’s.
Ashwagandha wordt belangrijk geacht vanwege zijn veelzijdige aard en zijn lange lijst van therapeutische voordelen. De kennis van Ayurveda is verspreid over verschillende Veda’s, waarvan er één ashwagandha beschrijft als een gezondheidstonicum, krachtversterker en een afrodisiacum.

Ayurveda predikt een holistische benadering van het leven, die wordt bereikt door het evenwicht van de geest, het lichaam en de geest met behulp van kruidenbestanddelen in combinatie met yoga, meditatie en de juiste voeding. Tegenwoordig wordt het op grote schaal toegepast als een systeem van alternatieve geneeskunde.

Nootropische voordelen van Ashwagandha

Ashwagandha wordt vandaag de dag nog steeds erkend voor zijn gezondheidsvoordelen. Het kan helpen bij het bestrijden van vermoeidheid, het verlichten van stress en angst, en het stimuleren van uithoudingsvermogen en energie. Met andere woorden, het kan je volledig verjongen.

Het is precies om deze reden dat het bekend staat als een “verjongend kruid.” In de afgelopen jaren zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd om de effectiviteit van ashwagandha te evalueren bij de behandeling van verschillende gezondheidsproblemen. Enkele van de belangrijkste voordelen van ashwagandha zijn de nootropische (cognitieve-verhogende) voordelen.

Leave a commentRecente beoordelingen

Contact

Cognition Boosters
Wijnhaven 6
2511 GA Den Haag
KVK: 56157525
BTW: NL002206620B79

06-40617318
info@cognitionboosters.com

Dagelijks: 9:00 - 18:00
Zondag: gesloten

Copyright 2020 Cognition Boosters ©  Alle Rechten Voorbehouden

 

De waardering van cognitionboosters.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 5 reviews.