De 7 beste vitamines voor gezond haar, huid en nagels

gezonde nagels

Als u op zoek bent naar gezonder haar, sterkere nagels of een zuiverder huid, dan vraagt u zich misschien af of het de moeite loont om een haar-, huid- en nagelvitamine te kopen.

Afhankelijk van de ingrediënten, kan het nemen van een van deze supplementen helpen om je haar en nagels te versterken of huidproblemen zoals acne te verbeteren.

Om u te helpen beslissen welke producten het overwegen waard zijn, onderzocht Cognition Boosters de beste haar-, huid- en nagelvitaminen aan de hand van de volgende criteria:

Doorlichting. Alle opgenomen producten zijn doorgelicht om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de medische en zakelijke normen van Cognition Boosters.
Effectieve ingrediënten. We hebben gezocht naar producten die kwaliteitsingrediënten bevatten die door onderzoek zijn onderbouwd.
Prijs. We hebben supplementen opgenomen die in een breed scala van budgetten passen.
Beoordelingen van gebruikers. Alle vitaminen op deze lijst hebben over het algemeen gunstige klantenbeoordelingen.
Dit artikel geeft een lijst van de 7 beste vitaminen voor haar, huid en nagels, evenals tips over waar je op moet letten bij het selecteren van een supplement.

Veel voorkomende haar, huid en nagels vitamine ingrediënten
Hier vindt u ingrediënten die vaak worden aangetroffen in haar-, huid- en nagelsupplementen en een kort overzicht van hun werkzaamheid.

Biotine

Een van de meest populaire ingrediënten in haar-, huid- en nagelvitaminen is biotine – een B-vitamine die de haar- en nagelgroei zou bevorderen.

Hoewel er bewijs is dat het gebruik ervan ondersteunt bij mensen met een biotinetekort, is het onderzoek naar de effectiviteit ervan voor haar en nagels bij de algemene bevolking gemengd.

Ondanks het gebrek aan sterk bewijs wordt biotine toch vaak gevonden in haar-, huid- en nagelsupplementen – en vaak in hoge doses. Gelukkig is zelfs van grote doses biotine niet aangetoond dat ze giftig zijn.

Vitaminen A, D, en E

Vitamine A, D en E zijn vetoplosbare vitamines die vaak worden aangetroffen in haar-, huid- en nagelsupplementen omwille van hun potentiële voordelen – vooral voor haar en huid.

Bijvoorbeeld, voldoende inname van vitamine A helpt je haar en huid gehydrateerd te houden omdat het de productie van collageen stimuleert – een eiwit dat samenwerkt met elastine (een ander eiwit) om gezond uitziend haar en huid te ondersteunen.

In feite is een tekort aan vitamine A gecorreleerd met zowel haar- als huidaandoeningen, waaronder een droge huid en dun haar.

Hoewel er meer onderzoek nodig is, kan vitamine A ook nuttig zijn voor mensen die last hebben van acne.

Uit een onderzoek onder 50 volwassenen bleek dat het dagelijks innemen van 20 mg isotretinoïne – een derivaat van vitamine A dat ook bekend staat als Accutane – gedurende 3 maanden effectief was bij de behandeling van matige tot ernstige acne.

Wat vitamine D betreft, suggereert onderzoek dat er een potentieel verband is tussen acne en lage vitamine D-niveaus.

Een onderzoek uit 2016 wees uit dat het dagelijks innemen van 1.000 IE (25 mcg) vitamine D gedurende 2 maanden de symptomen van acne aanzienlijk verbeterde bij deelnemers die een vitamine D-tekort hadden.

Tot slot staat vitamine E bekend om zijn krachtige antioxiderende werking, wat volgens onderzoek voordelen kan hebben voor je haar en huid.

Bijvoorbeeld, oxidatieve stress veroorzaakt door vrije radicalen is in verband gebracht met haar- en huidbeschadiging, en er wordt gedacht dat vitamine E kan helpen beschermen tegen deze effecten.

Hoewel het onderzoek beperkt is, suggereren studies dat vitamine E ook kan beschermen tegen blootstelling aan UV-straling en kan helpen bij de behandeling van atopische dermatitis, een jeukende huidaandoening die ook bekend staat als eczeem.

Omdat A, D en E in vet oplosbare vitaminen zijn, worden overtollige hoeveelheden opgeslagen in plaats van uitgescheiden. Als gevolg daarvan kunnen deze vitaminen giftig zijn als ze in grote hoeveelheden worden ingenomen.

Vermijd de inname van deze vitaminen in doses boven de toelaatbare bovengrens (UL), tenzij u onder toezicht staat van een arts of geneeskundige.

De UL’s voor vitamine A, D en E zijn als volgt:

Vitamine A: 10.000 IU (3.000 mcg)
Vitamine D: 4.000 IU (100 mcg)
Vitamine E: 1.100 IU (1.000 mg)
Methlysulfonylmethaan (MSM)
Methylsulfonylmethaan, of MSM, is een ander veelgebruikt ingrediënt als gevolg van beperkt onderzoek naar de voordelen ervan voor de gezondheid van de huid.

Uit een kleine studie uit 2019 met 50 vrouwelijke deelnemers bleek dat het dagelijks innemen van 400 mg MSM, in combinatie met 200 mg hyaluronzuur en 500 mg L-carnosine, gedurende 2 maanden de hydratatie van de huid aanzienlijk verbeterde met 15,2% en de elasticiteit van de huid met 22,6%.

Bovendien bleek uit een klein onderzoek uit 2020 dat zelfs een lage dosis MSM de elasticiteit en hydratatie van de huid verbeterde. Het was ook effectief in het verminderen van visuele tekenen van veroudering, zoals ruwheid van de huid en rimpels in het gezicht.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof die helpt het hydratatieniveau in het lichaam op peil te houden.

Hoewel het vaak wordt aangetroffen in lokale huidverzorgingsproducten, is aangetoond dat orale inname van hyaluronzuur in doses van 120-240 mg per dag de huidvochtigheid helpt verbeteren, vooral bij mensen met een droge huid.

Plaatselijk gebruik kan ook nuttig zijn voor gezonde nagels. Onderzoek naar de werkzaamheid van oraal hyaluronzuur voor nagels ontbreekt echter.

Collageen

Collageen is het eiwit dat het meest voorkomt in het lichaam.

Het is ook een van de meest populaire supplementen dankzij zijn rol in de productie van keratine – een eiwit dat de primaire structurele component is van je haar, huid en nagels. Collageen werkt ook samen met elastine om uw huid er gezond en strak uit te laten zien.

Uit een klein onderzoek uit 2014 bleek dat het dagelijks innemen van 2,5-5 gram collageen gedurende 8 weken de elasticiteit van de huid aanzienlijk verbeterde bij vrouwen van 35-55 jaar.

Studies hebben ook aangetoond dat het nemen van collageensupplementen kan helpen de tekenen van veroudering te verminderen en de hydratatie en elasticiteit van de huid te verbeteren

De supplementen die in deze studies werden gebruikt, bevatten echter ook andere ingrediënten. Er is meer onderzoek nodig naar de effectiviteit van collageensupplementen alleen.

Wat de gezondheid van het haar betreft, wordt gedacht dat de antioxiderende eigenschappen van collageen bescherming bieden tegen vrije radicalen die het haar kunnen beschadigen, hoewel het onderzoek dat de effectiviteit ervan bij het bestrijden van haarschade bevestigt, beperkt is.

Tot slot kan collageen ook nuttig zijn voor je nagels. Een klein onderzoek uit 2017 wees uit dat het dagelijks innemen van 2,5 gram collageen gedurende 24 weken broze nagels verbeterde, de nagelgroei deed toenemen en een opmerkelijke afname liet zien in de frequentie van nagelbreuken.

Heermoes (kiezelzuur)

Heermoes is een varen die silica bevat, een krachtige antioxidant die helpt beschermen tegen cellulaire schade veroorzaakt door vrije radicalen.

Als gevolg hiervan kunnen de antioxiderende eigenschappen van heermoes schade aan het haar door vrije radicalen helpen voorkomen, hoewel dit effect niet is bevestigd bij mensen

Aanvullend onderzoek suggereert dat heermoes kan helpen om haaruitval te verminderen en de haardichtheid te verhogen wanneer het wordt gecombineerd met andere effectieve ingrediënten, zoals biotine en vitamine A en D.

Er is echter meer onderzoek nodig naar de effectiviteit van heermoes alleen.

Ten slotte, terwijl is aangetoond dat topisch gebruik van heermoes helpt bij de behandeling van nagelpsoriasis – een chronische aandoening die broze en verkleurde nagels kan veroorzaken – is orale inname van heermoes voor gezonde nagels niet beoordeeld.

Wat de veiligheid betreft, is er op dit moment geen toxisch niveau van heermoes vastgesteld. Er zijn echter diuretische effecten waargenomen bij doses van 900 mg per dag.

Daarnaast kunnen heermoes supplementen een wisselwerking hebben met sommige medicijnen, dus overleg met een arts voordat u dit supplement toevoegt aan uw dagelijkse routine.

Hoe kies je haar-, nagel- en huidsupplementen

Bij het zoeken naar een haar-, nagel- en huidsupplement is de ingrediëntenlijst een van de belangrijkste overwegingen.

Het beste is om producten te zoeken die vrij zijn van kunstmatige ingrediënten en vulstoffen. Zorg er ook voor dat u een product kiest met ingrediënten die door onderzoek zijn onderbouwd, zoals vitamine A en D, MSM, collageen en omega-3 vetzuren.

Als u geïnteresseerd bent in een supplement dat een gepatenteerd mengsel bevat, houd er dan rekening mee dat de exacte hoeveelheden van de ingrediënten die in de mengsels worden gebruikt niet bekend worden gemaakt. Vermijd daarom producten die ingrediënten bevatten waar u gevoelig voor bent.

Het is ook belangrijk om producten van een betrouwbare bron te kopen. Voor een extra geruststelling kunt u op zoek gaan naar vitaminen die zijn getest door een derde partij, zoals USP, NSF, Banned Substances Control Group (BSCG), of ConsumerLab.

Een goedkeuringsstempel van een derde partij garandeert dat het product de soorten en hoeveelheden ingrediënten bevat die op de fles staan.

Omdat sommige ingrediënten een wisselwerking kunnen hebben met medicijnen of onveilig kunnen zijn als u zwanger bent of borstvoeding geeft, kunt u het beste eerst met een arts overleggen voordat u nieuwe supplementen probeert.

Houd er ten slotte rekening mee dat, hoewel studies de effectiviteit van sommige ingrediënten bevestigen, het onderzoek naar de voordelen van deze vitamines nog vrij beperkt is.

Daarom is er geen garantie dat deze producten zullen resulteren in opmerkelijke verschillen in uw haar, huid of nagels.

De conclusie

Hoewel niet alle supplementen gelijk zijn, bevatten sommige ingrediënten die gunstig kunnen zijn voor uw haar, huid en nagels.

Met zo veel opties om uit te kiezen, is het belangrijk om van tevoren onderzoek te doen om te weten welk product het beste bij u past.

Winkelwagen
De waardering van cognitionboosters.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 85 reviews.

Weet u zeker dat u uw winkelmandje wilt verlaten?

Vul hieronder uw e-mailadres in om uw winkelmandje op te slaan voor later.