Algemene informatie Ashwagandha

Ashwagandha, ook wel Winterkers of Indische ginseng genoemd, komt oorspronkelijk uit India. De wortel wordt gemaakt van de Rennet plant (Withania Somifera). Ashwagandha wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege de effecten die zowel jouw fysieke als de mentale gezondheid kunnen verbeteren.

Cognition Boosters verkoopt 100% organic en pure ashwagandha. De leveranciers waarmee wij werken zijn gecertificeerd en kunnen ons de hoogst haalbare kwaliteit van ashwagandha leveren.

De reden dat wij onze supplementen tegen een goede prijs kunnen aanbieden is omdat wij niet in dure winkelpanden hebben, daarom zijn de supplementen altijd goed geprijsd.

Waar komt het nou vandaan?

Als je iets in je lichaam stopt, dan wil je natuurlijk precies weten wat het is. Ashwaganda is een plantensoort die tot wel 1.5 meter hoog kan groeien, het groeit als kleine struik met groene bloemen. Wanneer de vruchten van de Rennet plant rijp zijn, dan kleuren de Ashwagandha vruchten oranje en rood.

De plant komt van oorsprong uit Afrika en Zuid-Azië maar is ook te vinden in het Middellandse Zeegebied en Mauritius.

Wat is het werkzame bestanddeel in ashwagandha?

De wortels van de plant zitten vol met withanoliden, deze stof valt onder de flavonoïden. Niet alles van de plant heeft positieve gezondheidseffecten. Een stofje wat namelijk in de bladeren zit (Withaferine A), kan in hoge concentraties schadelijk zijn. Daarom wordt ashwagandha alleen uit de wortels gewonnen.

Bijwerkingen en nadelen

Als je het kruid in de juiste hoeveelheid gebruikt, dan zitten er eigenlijk maar weinig nadelen aan. Heb je last van een te snel werkende schildklier? dan moet je wel oppassen bij het gebruik van ashwagandha.

Wat maakt de ashwagandha van Cognition Boosters anders?

Vaak vragen mensen zich af: Waar kan ik de beste ashwagandha kopen? Wij van Cognition Boosters leveren enkel de beste Ashwagandha die verkrijgbaar is. Onze ashwagandha bestaat uit 100% pure ashwagandha (dus zonder toevoeging van zwarte peper) en is organic.

Er bestaat een hoop kwaliteitsverschil tussen de producten die online en in winkels verkrijgbaar zijn. Wij garanderen jou de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Een natuurlijk verwerkingsproces

Wij verwerken onze ashwagandha geheel natuurlijk. Wij beginnen dit extractieproces door een voorbehandeling met melk. Het gebruik van zuivel bij het extractieproces stamt uit de originele ayurvedische geneeskunde. Doordat we dit proces met zuivel uitvoeren en niet met alcohol of andere chemicaliën, mogen wij onze ashwagandha als "organic" verkopen.

Hoe snel merk ik iets van ashwagandha?

Wanneer je de positieve effecten van ashwagandha echt gaat merken kan heel erg verschillen. Sommige mensen ondervinden na 4 tot 5 dagen al de effecten van ashwagandha. Bij anderen gebruikers duurt het tussen de 2 tot 4 weken, voordat ze het optimale effect merken.

In welke vormen zijn Ashwagandha supplementen te bestellen?

Ashwagandha is verkrijgbaar in pillen, tabletten,capsules of poeder.

Ashwagandha poeder kan je bijvoorbeeld in je yoghurt of in een smoothie doen. Van het poeder kan je ook ashwagandha thee zetten.

Hoe gebruik ik het?

Je kan het product op verschillende manieren gebruiken. De naam van Ashwagandha betekend in het Nederlands: 'zweetlucht van een paard', de smaak wordt dan ook door de meeste mensen niet als erg lekker ervaren. Daarom hebben wij van Cognition Boosters ervoor gekozen om de Ashwagandha in capsule vorm te verkopen.

Ben je echt een fan van Ashwaganda of wil je gewoon eens afwisselen? Dan kan je het ook in poedervorm kopen. Je kan het mengen met water, yoghurt of je kan het in gerechten verwerken.

We zullen in de toekomst geregeld nieuwe producten aan het assortiment toevoegen. Heb je interesse in een bepaald product? Laat het ons dan weten. Wij nemen het dan mee in ons selectieproces, waarbij we verschillende producten testen op zuiverheid en kwaliteit om vervolgens te bepalen of dit aan onze hoge standaarden voldoet om aan ons assortiment toe te voegen.

Eenvoudig Ashwaghanda kopen

Wilt u ashwaganda kopen? Kies dan voor cognitionboosters.com, dé ashwaganda-webshop van Nederland. 

Al ruim 5.000 tevreden klanten gingen jou voor! Niet voor niets scoren wij al jaren torenhoog in de peilingen als Ashwaganda webshop.

LET OP: Wij verkopen voedingssupplementen 

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn erg belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van gevarieerde voeding. Overschrijd dan ook nooit de dagelijkse hoeveelheid.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken. Vooral in het geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.Dit kruid wordt ook wel de Indiase ginseng genoemd.