Ashwagandha verslavend

Ashwagandha is een supplement wat veel wordt gebruikt. De reden hiervan is omdat het zoveel gezondheidsvoordelen heeft. Wanneer je denkt dat iets zo goed voor je is en tegen zoveel dingen helpt, dan komt eigenlijk gelijk al de gedachte bij je op: is het dan niet verslavend? In deze blog van Cognition Boosters bespreken we of ashwagandha verslavend is. Lees vooral verder.

Wat ashwagandha precies is

Ashwagandha, ook bekend als Indiase Ginseng, is eigenlijk helemaal niet verwant aan ginseng. In feite is het een lid van de nachtschade familie, samen met aardappelen, tomaten, paprika's, en aubergine. Belangrijk is dat het ook deel uitmaakt van de familie van Ayurvedische kruiden die bekend staan als adaptogenen, die het lichaam helpen stress te reguleren.Ashwagandha 60 capsules

De meest gebruikelijke manier om ashwagandha in te nemen is in supplementvorm, als pil of in poedervorm. Het heeft een snelle werking. Een aantal supplementen biedt het aan als onderdeel van een groter mengsel van ondersteunende kruiden.

Waarom normale medicatie verslavend kan zijn

Receptgeneesmiddelen zijn meestal sterke middelen, en daarom is er in de eerste plaats een recept voor nodig. Elk van deze middelen heeft een zeker risico op schadelijke effecten, in tegenstelling tot natuurlijke middelen.

Artsen bekijken de mogelijke voordelen en risico's voor elke patiënt voordat ze medicijnen voorschrijven en houden rekening met veel verschillende factoren, waaronder het gewicht van de persoon, andere medicijnen die worden gebruikt, de voorgeschiedenis en eventuele andere medische aandoeningen. Bij misbruik kunnen medicijnen op recept echter net zo gevaarlijk zijn als illegale middelen. Medicijnen op recept zijn bedoeld om specifieke aandoeningen te behandelen; ze hebben echter vaak ook andere gevolgen voor het lichaam - sommige daarvan kunnen pijnlijk en in sommige gevallen gevaarlijk zijn. Dit worden bijwerkingen genoemd.

Hoewel met alle voorgeschreven medicijnen voorzichtig moet worden omgegaan, worden opioïden (medicijnen op basis van opiaten) over het algemeen beschouwd als de meest verslavende voorgeschreven medicijnen op de markt. Veel mensen maken misbruik van deze door de arts voorgeschreven medicijnen door ze te nemen voor hun bewustzijnsveranderende effecten - niet omdat ze verlichting van pijnsymptomen nodig hebben. Helaas kunnen zelfs mensen die opioïden slikken om legitieme ernstige of chronische pijn te bestrijden, verslaafd raken aan deze krachtige chemicaliën.

Ashwagandha is niet verslavend

Ashwagandha supplementen zijn niet verslavend in tegen. Ze hebben verschillende effecten, zoals het geven van een betere nachtrust maar ze hebben geen verslavende werking. Je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer je dit supplement neemt.

Interesse om ashwagandha te kopen? Ga dan naar onze webshop.

Bestel eenvoudig online, past door de brievenbus

Contact

Cognition Boosters
Binckhorstlaan 123
2516 BA Den Haag
KVK: 56157525
BTW: NL002206620B79

 

 

Dagelijks: 9:00 - 18:00
Zondag: gesloten

Copyright 2021 Cognition Boosters ©  Alle Rechten Voorbehouden

De waardering van cognitionboosters.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 24 reviews.
Chat openen