8 natuurlijke manieren om je mannelijkheid te verbeteren

Wat maakt een man een man? Eeuwenlang hebben zowel filosofen als filmmakers over die vraag gedebatteerd. In de ogen van de natuur is het vrij duidelijk. Het mannelijke geslachts hormoon samen met DHT (een afgeleide vorm van het mannelijke hormoon), zorgt ervoor dat jongetjes echte mannen worden.

DHT zet aan tot de ontwikkeling van mannelijke secundaire geslachtskenmerken. Tijdens de puberteit stijgen de mannelijke geslachtshormonen en de DHT, dit kan leiden tot:

 • De groei van het mannelijke geslachtsdeel en de testikels
 • Toename van de spiermassa
 • Verandering van de stem
 • Langer worden
 • Verhoogde seksuele drift en agressie
 • Maar na de puberteit is het werk van de mannelijke testikels nog lang niet gedaan.

Het mannelijke hormoon speelt een belangrijke rol in de gezondheid van mannen gedurende het hele leven, het reguleren van het libido, de kracht om een erectie te krijgen, de productie van sperma, de botdichtheid, de spiermassa, de stabiliteit van de stemming, en nog veel meer.

Helaas begint het hormoongehalte bij oudere mannen te dalen. Vanaf de leeftijd van 30 jaar dalen ze langzaam, ongeveer 1% per jaar. Een laag geslachtshormoongehalte kan leiden tot een lager libido, erectiestoornissen, vermoeidheid, gewichtstoename en een verlies van spiermassa, om maar een paar dingen te noemen.

Volgens een schatting hebben 39% van de mannen boven de 45 jaar een tekort aan het mannelijke geslachtshormoon (Rivas, 2014). Maar onderzoek toont ook aan dat er manieren zijn om het geslachtshormoongehalte op natuurlijke wijze te verhogen, waarbij de gezondheidsvoordelen die het resultaat zijn, worden benut.

Wat is essentieel?

 • Test is het mannelijke geslachtshormoon dat essentieel is voor de algemene gezondheid, inclusief het libido, de
 • Spiermassa, de botdichtheid en de stemming.
 • Het is mogelijk om je test op een natuurlijke wijze te verhogen.
 • Oefening, met name krachttraining, is aangetoond om test te verhogen.
 • Verschillende natuurlijke supplementen kunnen het mannelijke hormoongehalte verhogen.

8 manieren om jouw geslachtshormoon gehalte op een natuurlijke manier te verhogen

Oefening

Jouw eigen lichaam kan er voor zorgen dat je meer test krijgt, daar heb je geen onnatuurlijke middelen voor nodig! Alle vormen van lichaamsbeweging verhogen de mannelijke hormoon productie. Maar het opbouwen van spieren via krachttraining is het meest effectief. Spier vereist het mannelijke hormoon om op te bouwen, en als je het eenmaal hebt, dan blijven je hormonen op een hoog niveau. Concentreer jezelf op samengestelde bewegingen, dat wil zeggen, oefeningen waarbij meer dan één spiergroep betrokken zijn. Dit is de meest effecten manieren om je geslachtshormoon te verhogen.

Intensieve intervaltraining, oftewel HIIT, is de laatste jaren ook een hot topic geworden. Tijdens een HIIT-training ga je in periodes van intense cardio, afgewisseld met periodes van minder intensieve activiteit, aan de slag. Uit een studie van 2017 onder topsporters die HIIT-trainingen uitvoerden, bleek dat ze een kleine toename van het vrije geslachtshormoon ondervonden (Herbert. 2017).

Verbeter je dieet

Het eten van een gezond dieet kan het mannelijke hormoon gehalte van je lichaam verhogen. Waarom? Je hebt meer kans om een gezond gewicht en overtollig lichaamsvet te behouden.

Benadrukken hele voedingsmiddelen, met een evenwicht van mager eiwit, complexe koolhydraten, en hart-gezonde vetten zoals olijfolie en avocado’s. Sla eenvoudige koolhydraten en alles wat verwerkt is over. Maar bespaar niet op de vetten: Studies tonen aan dat olijven en avocado’s oleuropeïne bevatten, een natuurlijke verbinding die is gevonden om je mannelijkheid te stimuleren in dierstudies (Oi-Kano, 2012).

Krijg genoeg kwaliteitsslaap

Lekker slapen voelt goed en de wetenschap ontdekt dat het echt goed voor je is. Helaas voelen te veel van ons zich net als bij seks een beetje schuldig over het slapen, omdat ze geloven dat het een teken van luiheid is of een verspilling van tijd. Maar studies tonen aan dat de hersenen, de stofwisseling en het hart er baat bij hebben; het is cruciaal voor het behoud van uw gezondheid, inclusief uw seksuele gezondheid. Slaap is een natuurlijke hormonenbooster. Het lichaam maakt test aan tijdens de slaap, dus als je niet genoeg krijgt, of je slaap is van lage kwaliteit (bijvoorbeeld, omdat je moeite hebt om in slaap te komen), dan kunnen je levels omlaag gaan.

Uit een studie bleek dat mannen die minder dan vijf uur per nacht sliepen gedurende een week 10% tot 15% minder geslachtshormoon hadden dan wanneer ze een volledige nachtrust kregen (Leproult, 2011). Deskundigen, waaronder de National Sleep Foundation, raden aan dat alle volwassenen ’s nachts zeven tot negen uur slaap krijgen (hoewel de individuele slaapvereisten kunnen variëren).

Minimaliseer stress

Het managen van stress zal niet alleen je geestelijke gezondheid verbeteren, hartgezondheid en relaties beschermen. Wanneer je gestresst bent, pompen de bijnieren cortisol uit, een stresshormoon dat het circulerende test vermindert (Cumming, 1983).

Bovendien moedigen hoge cortisolniveaus het lichaam aan om zich vast te houden aan het vet, met name rond je middengedeelte. Vergeet niet: Overtollig lichaamsvet wordt geassocieerd met lager geslachtshormoon.

Neem natuurlijke supplementen

Testvervangingstherapie is op recept verkrijgbaar. Maar misschien wil je eerst de natuurlijke supplementen onderzoeken. Studies tonen aan dat ashwagandha.

Geef mannen elke dag vijf gram Withania somnifera– beter bekend als Ashwagandha – en monitor hun hormoonspiegels. Hun aanmaak van het geslachtshormoon gaat binnen drie maanden met veertig procent omhoog. Dat ontdekten onderzoekers van de Indiase Chhatrapati Shahuji Maharaj Medical University toen ze proeven deden met 75 mannen die geen kinderen konden krijgen.

Vijftien procent van de paren worstelt met vruchtbaarheidsproblemen. In de helft van de gevallen komt dat doordat de mannen niet voldoende zaadcellen aanmaken. In een land als India is dat probleem nog groter dan hier, want veel mensen hebben daar geen geld voor kostbare voortplantingstechnologie. Vandaar dat de onderzoekers besloten tot een proef waarin 75 onvruchtbare mannen een kruid kregen dat oude Indiase genezers al eeuwenlang gebruiken: Ashwagandha. Dagelijks namen de mannen vijf gram poeder, gemaakt uit de gedroogde wortels van Withania somnifera, in met melk.

Leave a commentContact

Cognition Boosters
Laan van Nieuw Oost-Indië 125
2593 BM Den Haag
KVK: 56157525
BTW: NL002206620B79

06-40617318
info@cognitionboosters.com

Dagelijks: 9:00 - 18:00
Zondag: Gesloten

Copyright 2020 Cognition Boosters ©  Alle Rechten Voorbehouden

De waardering van cognitionboosters.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.